All rivers run towards the Sea... but the sea Is never full

All rivers run towards the Sea... but the sea Is never full
All rivers run towards the Sea... but the sea Is never full

tiistai 29. maaliskuuta 2011

Ajatuksia tulevasta kaudesta

Polte alkaa olemaan sietämätön ja eikä yhtään helpota, että ulkona vaan tulee lisää lunta. Normaalisti jääpeite on väistynyt huhtikuun puolivälissä, mutta tänä vuonna en olis yhtä varma. Saaristomerellä on tällä hetkellä jäätä yllinkyllin. Keskiarvo taitaa olla lähellä 65 senttimetriä... Masentavaa? Kyllä. No kaikki aikanaan, eiköhän sinne vesille ehditä tässä kuukauden sisällä jo ensimmäistä kertaa.

Keväinen hauenkalastus saattaa olla todella antoisaa, mutta samalla erittäin vaikeaa. Tärpit saattavat jäädä vähiin ja saalin saaminen ei todellakaan ole itsestäänselvää. Kalojen koko taas tuppaa olemaan suurempaa, mitä kesällä on totuttu saamaan. Hauki täydessä mätilastissa voi helposti painaa muutaman kilon enemmän mitä kutenut hauki. Juuri keväällä on kaikista parhaimmat mahdollisuudet saada se tavoiteltu kymppikiloinen. Silti kalastan haukea mielummin syksyllä, kuin keväällä.

Varusteita on tullut hankittua kiitettävää tahtia. Jenkeistä on tulossa uusi kela (Curado 301E), karttaplotteri tuli hankittua joulukuussa, uusi jerkkivapa odottaa sisäänajoaan ja kalastusmessuilta tarttui mukaan nippu uusia uistimia. Karttaplotteri tuo toivottua vapautta vesillä liikkumiseen, koska ei tarvitse koko aikaa tähyillä kiviä silmä kovana. Laitteen pitäisi näyttää lähestyvät kivet ja karikot näytöllä. Joka vuosi joku epäonnekas silti onnistuu löytämään uuden kiven, jota ei ole painettu mihinkään karttaan. Tarvii koputtaa puuta, etten se tänä vuonna olisi minä :)

Heinäkuussa on taas vuorossa aina yhtä mahtava The Annual Piikkilänjärvi Challenge :D Tällöin on tarkoitus jättää hauenkalastus hetkeksi ja keskittyä kuhaan. Luvassa on mitä parhainta seuraa, nestetasapainon ylläpitämistä, hyvää ruokaa ja toivottavasti kelitkin suosivat meitä. Ehdottomasti yksi kalastuskauden kohokohdista. Tämä on siis kolmas vuosi putkeen, kun vetäydymme arjesta pidennetyksi viikonlopuksi nauttimaan edellämainituista asioista. Reissut ovat tähän asti olleet aivan pirun mahtavia ja uskon, että tämäkään reissu ei tee poikkeusta! :)
 

Summa summarum, tarkoitus on tänä vuonna viettää vesillä enemmän aikaa ja laajentaa omaa reviiriään mahdollisuuksien mukaan. Saaliista ei ole paineita. Kalaa ei pyydetä, vaan se saadaan. Näinhän se yleensä menee. Vesille mennään pitämään hauskaa, nauttimaan mahtavista maisemista, kokemaan elämyksiä ja tottahan toki siinä sivussa voi muutaman bisoshouffenin nauttia. 


Linkki jäätilanteen seuraamiseen: http://www.smhi.se/oceanografi/istjanst/produkter/arkiv/sstcolor/sstcolor_20110328.pdf

1 kommentti:

  1. Saa nähä kuka nappaa tänä vuonna APC-pojan, vai seuraaks se edeltäjäänsä ja päätyy ahdin valtakuntaan...

    VastaaPoista