All rivers run towards the Sea... but the sea Is never full

All rivers run towards the Sea... but the sea Is never full
All rivers run towards the Sea... but the sea Is never full

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Arvioita testatuista varusteista

Olen varusteissani aika tarkka ja vaativa. Maksan mielelläni laadusta ekstraa ja sillä odotan saavani tuotteita, jotka toimivat moitteetta, kestävät rajua käyttöä ja ovat mielekkäitä käyttää.

Tärkeitä varusteita minulle ovat mm. viehelaukku, leukapihdit ja irrotuspihdit. Alla juttua noista kolmesta, omassa käytössäni hyväksi havaituista työkaluista.


Viehelaukku

Viehelaukun virkaa itselläni tällä hetkellä toimittaa ProLogicin Monster Bag. Kokemuksia tästä hirviöstä on parilta kaudelta. 

Laukku on palvellut omassa käytössäni hyvin. Tavaraa siihen mahtuu ihan tajuttomasti ja pidän erityisesti päällä sijaitsevasta vetoketjullisesta läppätaskusta. Siellä kulkee kaikki työkalut todella mukavasti ja niihin on helppo päästä käsiksi tarvittaessa. Laukkuun menee vaivatta 7 kpl Planon 3730 kokoisia rasioita. Verkkotaskuihin on helppo ahtaa tarpeellisia kamoja ja itselläni vielä päätytaskuissa kulkee mm. ensiapupakkaus ja sissimuonaa. Kassi on täyteen ahdettuna erittäin ryhdikäs ja olkahihnalla on mukava kanniskella laukkua mukanaan (ei tosin pitkiä matkoja, koska painaa kuin synti). Vettä laukku ei ikävä kyllä pidä, mutta ei sitä nyt kaatosateessa ole tarkoituskaan kalastaa. 


+ Tilava
+ Hyvin suunnitellut taskut
+ Ryhdikäs
+ Hyvä kantohihna
+ Hinta (n. 50€)


- Painaa täyteen ahdettuna tonnin
- Ei pidä vettä

Kaiken kaikkiaan hyvä laukku. Ei ole mikään hifilaukku, mutta ajaa asiansa hyvin.






















Leukapihdit

Leukapihteinä käyttössäni on Boga Gripit mallia 130. Näitä tullut käytettyä nyt parisen vuotta.

Mitä näistä nyt sit sanois? Kaloja tullut nostettua useita ja suurin näissä roikkunut on painanut 7,3kg. Pihtiosat ovat pyörivät, kahvasta saa tukevan otteen, varmistusnaru on todella kätevä ja puntarilla on helppo katsoa suuntaa antava paino. Yksikään kala ei näistä ole pudonnut ja yhdenkään leukoja en ole onnistunut rikkomaan. Ei näitä kyllä voi muuta kuin suositella. Ainut mikä saattaa kirpaista, on se hinta. Suomessa näistä joutuu pulittamaan päälle sata euroa. Amerikkalainen tuote, niin valmistaja lupaa mekanismille elinikäisen takuun. Ei näitä kyllä rikki saa käyttämällä.

+ Pyörivät pihtiosat
+ Helppo käyttää
+ Kahvan hyvä pito
+ Varmistusnaru on toimiva 

- Hinta? (+100€)


Nää on kyllä mahtavat, ei voi muuta sanoa. Jos et vielä omista leukapihtejä ja olet suunnitelemassa kys. härpäkkeiden ostamista, niin osta suosiolla heti Bogat. Tämän parempia saa kyllä hakea.






















Koukun irrotuspihdit

Tällä hetkellä irrotuspihtien virkaa ajavat Bakerin HookOutit. Pari kautta käytössä

Miten ihmeessä ilman näitä onkaan tultu toimeen? Ihan törkeen hyvät! Hauen irroittaminen koukuista on näillä yhtä juhlaa. Koukut saa kaivettua todella syvältäkin ilman sen suurempia ongelmia. Mekaanisesti erittäin yksinkertainen ja käytännössä rikkoutumaton rakenne. Ainoa mikä näitä syö on korroosio, koska eivät ole RST. Halvat, kestävät, toimivat ja elämää helpottavat. Näitä tarvii ostaa toiset varalla, mielellään RST versio. Pihdit maksavat n. 14€.


+ Koukkujen irroitus helppoa
+ Rikkoutumaton rakenne
+ Halvat


- Korroosio syö (RST korjaa tämänkin)

















Tässä jotain minulle tärkeitä välineitä ja joihin olen ollut tyytyväinen. Uusia välineitä tulee ja menee, mutta nämä ovat olleet positiivisiä tuttavuuksia. Itselle mieluisien varusteiden löytäminen ei aina ole helppoa, on tullut ostettua susiakin ja hyvä niin. Erottuvat ainakin jyvät akanoista. 

Kevät tulee! Kohta pääsee kalaan. Ehkä muutaman viikon päästä saa tänne jo kuvia kauden avauksesta. Sitä siis odottamaan.


 

1 kommentti:

  1. Boys and their toys... :D Aika scifin näköiset nuo leukapihdit. :)

    VastaaPoista